Beltéri tolóajtó beépítése: 3 tanács sikeres kivitelezéshez

beltéri tolóajtó

Lakásépítés vagy komolyabb felújítás, átalakítás alkalmával rengeteg olyan dolog van, amire megéri figyelni, hiszen az ember többnyire úgy kezd neki a kivitelezésnek, hogy ezt követően legalább évekig ne kelljen ahhoz ismét hozzányúlnia. Az alapos tervezés tehát az első. Ezt viszont csak kellő szakismeret birtokában oldhatod meg, vagy muszáj kikérned hozzáértő személyek véleményt. A bejárati ajtók mellett, ezeknek a beltéri kivitelei is sokfélék lehetnek. Itt viszont létezik olyan alternatíva, ami maximálisan helytakarékos.

A kisebb szobáknál gyakran okoz problémát a szárny nyitása. Ez helyet foglal, amivel muszáj számolni. A harmonika- vagy tolóajtók azonban megoldják a kialakult helyzetet. Az utóbbi típusoknál van esély a fal mellett futó, de akár abba beépített részbe illeszkedő szárnyak kiképzésére is. Van azonban néhány meghatározó feltétel, amit érdemes szem előtt tartanod. Legyen az szimpla vagy dupla ajtó, ha mód van rá, akkor praktikus a falba futó rendszert választanod.

Ehhez a tok előre megvásárolható és gipszkarton elemekkel könnyen burkolhatóvá válik. A sínvezetésnél részesítsd előnyben a felső kiképzést! Ilyen formában alul csak egy kis vezető nyél lesz beillesztve, ami szinte semennyi helyet sem foglal és a közlekedést sem gátolja. A harmadik tétel pedig a sín kialakítása és anyaga. Ez is fontos szempont, amikor kiválasztod a beltéri tolóajtódat. Az egyedi módon létrehozott kivehető típus megkönnyíti a karbantartást, illetve a későbbi automatizálásra szintén esélyt kínál.

A golyóscsapágyas görgőmű teherbírása alapvetően 80 kg, de kérhető rozsdamentes acélból, ami elbír 120 kg terhet. Mindezeken túl pedig, jöhetnek az esztétikai szempontok, amelyek már a szárnyakra vonatkoznak. Természetesen az sem mellékes, hogy pontosan mennyire szigetelnek jól a nyílászárók, mivel ez döntő lehet egy nappali és dolgozószoba között. Amennyiben profi anyagokat és kivitelezést szeretnél elérni, akkor ne bízd akárkire a munkát, hanem keresd fel a szalafa.hu oldalt és válogass az igazán magas minőségből, ami sok éven keresztül fogja az otthonodat és az igényeidet kiszolgálni!