Meddig tart a gyógyulási idő a hasplasztika műtét után?

hasplasztika

Szerencsések, akik eredményesen visznek véghez egy komoly fogyókúrát, azonban ennek hátrányai is lehetnek, például, ha a bőr nem tud megfelelően visszahúzódni, nem képes visszanyerni eredeti alakját. Ilyen esetben a szakorvosok hasplasztikai műtétet javasolnak, ami jár némi kellemetlenséggel, mint minden operáció. Dr. Falus György hasplasztika sebész szerint 4-6 hétig célszerű speciális haskötőt viselni. A műtött személynek 3-4 napig otthoni pihenés indokolt, 4 napig a beavatkozás után egyáltalán nem érheti víz a sebet, csak az 5-ik naptól szabad zuhanyozni.

Ezt követően, még legalább 1 hónapig tilos a műtéti terület áztatása, tehát 5 percnél tovább nem szabad vízben tartani. Az aktív emberek azért is szoktak aggódni, hogy esetleg hosszadalmas a regeneráció ideje és sokat kell majd kimaradniuk a munkából. Azonban a hasplasztikai műtét után 1 héttel már vissza lehet térni a munkába, persze ez foglalkozástól függ. Továbbá, 1-2 hétig a beavatkozást követően tilos autót vezetni, valamint 4 hétig tartózkodni kell az erősebb terheléstől és a sportolástól is.

Nem ajánlott ebben az időszakban a hason fekvés sem. A következő hónapokban sem javasolt még a hasizmokat terhelő sporttevékenység, mint például az aerobic és ajánlott kerülni a nagyobb rázkódással járó sportokat, táncot, futást, biciklizést. A hasplasztikára készülő személyeknek számítaniuk kell arra is, hogy a hegek megfelelő gyógyulása érdekében, legalább 6 hónapig kerülniük kell a közvetlen napfényt, mert a heg deformálódásával járhat a metszés helyének napoztatása. Ugyanakkor a szolárium is kerülendő a beavatkozás utáni több hónapban.

Ha szigorúan betartjuk ezeket a javaslatokat, akkor nem lesz probléma a hasplasztika utáni regenerálódással, illetve az eredményét is tökéletesen megtarthatjuk. Hiszen ez a cél, azon a néhány hónapi kellemetlenségen már igazán ne múljon! A hasplasztika műtétről, annak előnyeiről, lefolyásáról minden további tájékoztatást megtalálunk a drfalus.hu portálon. Itt jelentkezni lehet konzultációra is.