Az 5 legnépszerűbb tetőfedő anyag – Rangsorolva!

trapézlemez

vA jó idő beköszöntésével nagyon sokan kezdenek házfelújításba vagy folytatják a tavaly megkezdett építkezést, a tetőfedést pedig célszerű még a nagy forróság előtt elvégezni, mert a hőségben tetőlécet rakni vagy cserepet pakolni nagyon nehéz. Természetesen, előbb ki kell választani a minden szempontból tökéletes tetőfedő anyagot és beszerezni azt.

A Pascal szerint a trapézlemez az egyik legjobb ár-érték arányú opciód tetőfedéshez. Fontos az árat nézni, hiszen házépítés vagy felújítás esetén egyébként is rengeteg a kiadás. Persze arra figyelni kell, hogy az anyagi kedvezmény ne menjen a minőség rovására! Többféle tetőfedő anyag közül választhatjuk ki a minden szempontból megfelelőt.

Van lehetőségünk égetett agyagcserép, betoncserép, trapéz-, cserepes- és hullámlemez mellett dönteni. Utóbbi 3 típus lényegesen költséghatékonyabb, mint az első kettő, ezért érdemes megfontolni, hogy az olcsóbbak közül válasszunk. Ha a Pascal nevű vállalkozástól vásárolunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a pénzünkért színvonalas és esztétikus tetőfedő anyagot kapunk.

Sokoldalúan felhasználható fém építőelem a trapézlemez, ami az elnevezését a trapéz alakú keresztmetszetéről kapta. Általában 0,35-0,75 mm vastagságú ez a hidegen formázott acéllemez, amit a legtöbbször horganyozanak, a tartósság és időjárás-állóság érdekében. Ugyanakkor, előfordulnak műanyag vagy vegyes bevonatos megoldások is.

Modern megoldások is léteznek

Kiváló választás lehet tetőfedésre a trapézlemez, mivel könnyen építhető és költséghatékony. A nedvességgel szemben nagyon ellenálló, sok év múlva sem vetemedik vagy rohad el. Emiatt rendkívül népszerű, főként a magas páratartalmú vagy gyakori esőzésekkel sújtott területeken. A trapézlemez gyártóktól az igényeink szerint rendelhetjük meg, így beépítéskor, illetve átalakításkor lényegesen kevesebb hulladék keletkezik, mint egyéb megoldások esetén.

Továbbá, a trapézlemeznek hatalmas előnye az is, hogy rendkívül kicsi a súlyúk, aminek köszönhetően, az elemek kifejezetten könnyen szállíthatóak és a rögzítésükre szolgáló szerkezetet sem terhelik meg. Tehát, a trapézlemez választásával megnő a tetőszerkezet élettartama is. Könnyű és masszív a szerkezete, ezért napelemek és napkollektorok szerkezeti alapjául is megfelel.

Így egy adott tetőméret esetén sokkal nagyobb felületen lehet napelemet vagy napkollektort elhelyezni. Attól sem kell tartanunk, hogy a trapézlemezek könnyen beszennyeződnek és gyakran lesz majd szükség a tisztítására. Olyan a trapézlemezek anyaga és felületkezelése, hogy kevésbé hajlamosak a szennyeződésre, de ha ez mégis bekövetkezne, akkor nagyon könnyen tisztítható, mint a hagyományos tetőfedő anyagok.

Optimális esetben elegendő az eső vagy az olvadék hó ahhoz, hogy a trapézlemezből készült tetőt lemossa. Teljes mértékben újrahasznosítható is, így környezetbarátnak nevezhető. Ha eldönti, hogy ebből az anyagból akarja a tetőt elkészíteni, akkor vegye fel a kapcsolatot a Pascal trapézlemezzel, az aceltrapezlemez.hu weboldalon keresztül! A cég munkatársai mindenben a segítségére lesznek.