Fogyás hasról 40 felett: mire kell figyelni?

zsírégető edzés

Egy bizonyos kor után sok olyan változás történik az emberi testben, ami nehezíti az ideális testsúly megtartását és/vagy a fölösleges kilók leadását. Hiába, az évek mennek, a zsírpárnák jönnek, viszont ebben nem muszáj beletörődnünk, mert a megfelelő diétával és edzéssel szépen alakíthatunk a testünkön, még 40 éves kor fölött is. A zsírégető edzés során több mindenre is kell figyelni. A képlet rendkívül egyszerű, figyelnünk kell az energiabevitelre is, mert ha ez több, mint amennyit elhasználunk, akkor hízni fogunk, ha kevesebb, akkor pedig fogyni.

Ami a zsírégető edzéseket illeti, tudnunk kell, hogy ezek hatékonysága egyenesen arányos a nehézségükkel. Vannak alacsony intenzitású edzésformák, amelyek nagyszerűen rehabilitálnak, oldják a stresszt, azonban igazi zsírégető hatást nem várhatunk ezektől. A közepes erősségű edzésformáknál a pulzus már a maximum érték 70%-a körül mozog. Fokozottabban lélegzünk, fújtatunk, de még tudunk beszélni. Amellett, hogy ezek a gyakorlatok fogyasztanak, jótékony hatással vannak a szívre, keringési rendszerre és növelik az erőnlétet, állóképességet.

Akkor a leghatékonyabb a zsírégető edzés, ha minél több izomcsoportunk vesz részt a mozgásban. Úszás, sífutás közben például mozog a kezünk, lábunk, törzsünk, tehát ezek a mozgásformák kimondottan hatásosak. A magas intenzitású zsírégető edzés során, a pulzus a maximális érték 80-90%-a között mozog, a gyakorlatok végzése igazi kihívás. Közben egyetlen mondatot sem vagyunk képesek kimondani.

Ez az edzésfajta úgy mozgás közben, mint a regeneráció fázisában sok kalóriát használ fel. Amikor összerakjuk a tervet, figyelembe kell vennünk az alapanyagcserét is. Zsírégető táplálékkiegészítők szedésével rövid időn belül beindíthatjuk szervezetünk zsírégető folyamatait. Célravezető lehet az Intenset ingyenes edzésterv és diéta igénybevétele, ha fogyni akarunk. Ezt a programot megtaláljuk az intenset.hu weblapon. Tulajdonképpen legalább 12 hétig ajánlott ezt végezni, de addig tartjuk be, ameddig csak akarjuk.