Fejlődő trend az utcai napelemes kandeláber

utcai napelemes kandeláber

Mindenki olyan háztartásról álmodik, aminek az energiafogyasztása alacsony. Ez a vágy különösen a téli hideg hónapokban, a fűtési számlák láttán erősödik fel.

Ha a spórolásra gondolunk, a naperőmű építés nem biztos, hogy az első lehetséges megoldások között szerepel a képzeletünkben, viszont ez csak a projekt visszafogott hazai elterjedtségének tudható be. Túlzás lenne azt mondani, hogy a technika csupán gyerekcipőben jár, hiszen a kutatások és a fejlesztések most is folynak, aminek köszönhetően a Nap energiáját egyre sokoldalúbban hasznosíthatjuk.

Azért, hogy a naperőmű építése még nem nyert nagyobb visszhangot a közemberek körében, az adott technika újszerűsége és a nagyobb forrást igénylő befektetése a „felelős”.

Természetesen az árak költséghatékonyabbak lesznek az idő múlásával, ám, ha már most a rendelkezésünkre áll a kellő tőke, mindenképpen gondolkodjunk el az autonóm naperőmű építésén! Végtelen energia, környezetbarát módszerek – többek között ezt kapjuk, ha bizalmat szavazunk eme nagyszerű vívmánynak. Ha igent mondunk erre az újításra, ne vessük el a napelemes utcai világítás gondolatát sem!

Ez olyan külső LED-es világítótestet jelent, amit lámpafej, akkumulátor, fotovoltaikus panel és vezérlőrendszer alkot. Napsütéses napokon az utcai napelemes kandeláber átalakítja a napenergiát villamos energiává, majd az áramot akkumulátorokban tárolja. Éjszaka az akkumulátorban lévő villamos energia felszabadul a fotovoltaikus közvilágítás működtetésére.

A napelemes lámpák nem igényelnek villamos energiát a hálózatból és teljesen önfenntartóak. Ideálisak olyan távoli területeken, ahol a hálózatra való csatlakozás nem elérhető vagy nem költséghatékony.

Intelligens technológia kültéren is

A napelemes közvilágítás egyik legújabb trendje az intelligens technológia integrálása. Ez olyan funkciókat foglal magába, mint a mozgásérzékelők, a távvezérlés, sőt, a vezeték nélküli csatlakoztathatóság, ami lehetővé teszi a világítási rendszer központi vezérlését és felügyeletét.

A napenergiát hasznosító kültéri fényforrások másik trendje a moduláris kialakítás. Ez a fajta felépítés a korábbinál sokkal egyszerűbbé teszi a világítási rendszerek telepítését és karbantartását. A napelemes rendszert a telepítési hely speciális igényeihez igazíthatja. A moduláris elrendezés a rendszer személyre szabásához is hozzájárul, hogy megfeleljen az adott terület részletes követelményének.

Kiemelt hatékonysággal bír az utcai napelemes kandeláber

A panelek hatékonysága is sokat javult az elmúlt években. A legújabb termékek hatékonysága manapság a 23-24%-ot is elérheti. Ez azt jelenti, hogy a kisebb és megfizethetőbb napelemek ma már ugyanannyi energiát tudnak termelni, mint a nagyobb és drágább társaik. Ugyanígy az akkumulátorok élettartama is javult. Ez azt jelenti, hogy a rendszer több energiát képes tárolni és az akkumulátorok ritkábban igényelnek cserét.

Az utcai napelemes kandeláber használatának előnyei

Az utcai napelemes kandeláber csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást is. Amennyiben környezetvédő, aki aggódik az ország természeti erőforrásainak védelme miatt, ezek a lámpák érdekesek lehetnek Önnek. Ha ilyen fényforrást helyez el a környéken vagy a munkahelyén, jelentősen csökkentheti a lábnyomát és megszüntetheti a közvilágítással járó költségeket.

Távoli helyeken is jól működik

A napelemes lámpák tökéletesek a távoli helyeken, ahol a tipikus megvilágítási lehetőségek nem állnak rendelkezésre. Azokon a területeken pedig, ahol nincs áram, bűntettek megelőzésére is szolgálhatnak. A bűnözés gyakran történik a sötét sarkokon és a közvilágítás nélküli távoli területeken. A fotovoltaikus közvilágítás javítja a láthatóságot és a biztonságot. A lámpák több viharos napon át is képesek működni. Vészhelyzetekben pedig állandó világítási forrást biztosítanak.

Mint professzionális gyártó és kivitelező, az AM TECHNIK szakértői csapata segít abban, hogy a legmegfelelőbb megoldást találja meg az ingatlanjához. Itt gondoskodnak arról, hogy kivételes világítási teljesítményt és megfizethető árakat kapjon. Ha bármilyen kérdése van, esetleg segítségre van szüksége, lépjen bátran kapcsolatba velük!