Az okosház rendszer jellemzőinek ismertetése

A modern technológia számos téren megkönnyíti az emberek dolgát. Az egyik közkedvelt opció manapság az okosház rendszer kialakítása, ami roppant nagy előnyt jelent a lakók számára. Képzelje csak el, hogy hazaér egy fárasztó nap után és el kell kezdenie ellenőrizni és beállítani a fűtést, a meleg víz ellátást és hasonlókat! Kinek van kedve és ideje ilyesmire? A megoldás az okosház rendszer telepítése, ami által az otthon töltött időt valóban pihenéssel töltheti.

Ez azt jelenti, hogy az otthonát egy applikáción keresztül vezérelheti. Beállíthatja, milyen hőfokot szeretne a különböző helyiségekben, vagy épp azt is, hogy mikor kapcsoljon be a fűtés. Semmi értelme akkor is fűteni, ha senki nincs otthon egész nap, csak este érnek haza. Ilyenkor gond nélkül elintézheti azt, hogy egy órával a haza érkezés előtt előveszi a telefont és az okosház rendszer alkalmazás által beindítja a fűtést. Amire pedig hazaér, éppen megfelelő lesz a nappali vagy a hálószoba hőmérséklete a pihenéshez.

Szintén plusz pontnak számít, hogy a funkciókat bővíteni lehet. Az okosház rendszer éppen ezért sokkal több, mint egy automatizált otthon. Nem szabad összekeverni a két fogalmat. Az okosház esetében bármikor be lehet avatkozni a berendezések működésébe, és akkor is információkat érhet el a lakásról, ha éppen nincs otthon. Szintén a rendszer előnyére írható az, hogy nemcsak az épületgépészeti rendszerek kapcsolódnak össze, hanem a számítógépek, a videó és audió, valamint a biztonsági rendszerek is.

Annak érdekében, hogy a fent említett információkat elérje akár a távollétében is, csupán egy kijelzővel ellátott eszközre van szüksége. Ez lehet egy tablet vagy akár egy okostelefon is. A segítségükkel pedig bármikor megnézheti, hogy mi történik az otthonában. Ez abban az esetben releváns, ha például kamerák vannak az otthonában. Az okosház rendszer pedig távolról is szabályozható, így mindig a megfelelő körülmények várhatják Önt egy hosszú nap után. Nézzen utána a részleteknek az intherm.hu weboldalon!