A kerékpár lámpa választásának szempontjai

kerékpár lámpa

A kerékpáros kirándulások vagy a hétköznapi közlekedés sokszor végződik este vagy éjszaka. Ilyenkor a megbízható és jó minőségű kerékpár lámpa nélkülözhetetlen a kétkerekűnkre. Számos márka többféle kivitele között válogathatunk annak alapján, hogy inkább az ár-érték arány vagy a tökéletes megbízhatóság fontos a számunkra.

A lámpa kiválasztásakor azt is érdemes szem előtt tartanunk, hogy országúti, városi, erdei közlekedéshez van leginkább szükségünk rá, hiszen ezek eltérő fényerővel rendelkeznek. Amennyiben lakott területen használjuk, elegendő egy kisebb teljesítményű modellt választani, viszont ha erdei, vadregényes tájakat kívánunk a sötétben felfedezni, mindenképpen tanácsos egy 300 vagy 700 Lumen típust a kerékpárra rögzíteni.

Áramellátás szempontjából válogathatunk elemes és akkumulátoros kivitelek között. Ha gyakran használjuk, érdemes egy USB-ről is tölthetőt beszerezni. Bárhol és bármikor is használjuk, a kerékpár lámpa fontos tartozéka a szabályos és biztonságos közlekedésnek.