Optimális öntözés szórófejjel

szórófej

Minél jobban odafigyelünk a részletekre, annál hatékonyabb öntözőrendszert alakíthatunk ki. Természetesen az egyik legfontosabb dolog a szivattyú, de az olyan tartozékok minőségére is figyelnünk kell, mint a szórófej. Egy modern változat számos beállítást tesz lehetővé, amivel garantálható az optimális csapadék eloszlatása.

Ennek nagy jelentősége van az öntözést illetően, hiszen a nem megfelelő beállításokkal egyes területek túlöntözötté válhatnak, míg máshová nem jut elég nedvesség.

A növényekre nézve egyik sem túl kedvezőm körülmény. Tehát a megfelelő szórófej beépítésén kívül, a beállítására is figyelmet kell fordítanunk. A sugárbontó tűvel állítható a cseppképzés és a szórási sugár. A szórófej mechanikus szerkezet, aminek időszakos karbantartásra van szüksége, a megfelelő üzemelés végett.

A lengések üteme a rugó előfeszítésével állítható. A téli tárolást követően, érdemes minden szezon előtt megtisztítani. A szórófej lengőkar átmozgatása közben, néhány csepp olaj sem árt a csapágyra. Ezzel finom-hangolható a forgó mozgás.