Nem vonja el a figyelmet a futókerékpár

futókerékpár

Sok kisgyermekes szülőt érdekel, hogy miként zajlik az egyensúly megőrzésének elsajátítása a tanulóbicikli esetében. A futókerékpár használatának kezdetén a gyermek egyszerűen sétálhat, alacsony sebességgel haladva, miközben a kétkerekű a lábai között van. Amikor a baba már hozzászokik a járműhöz és valamilyen szintű magabiztosságot szerez, önállóan elkezdheti növelni a sebességet.

A tanulási folyamat sokkal könnyebb, kevesebb időt vesz igénybe és kevésbé társul traumás élményekkel, mint a szokásos bicikli esetében. A futókerékpárnak köszönhetően, egy idő után a gyermek biztonságosan elkezdheti a teljes értékű kétkerekű használatát anélkül, hogy pótkerekeket kellene alkalmazni.

A csúcskategóriás modellek már gyakran eltávolítható pedálokkal és kézifékkel rendelkeznek, a nagyobb biztonság érdekében. Az ülések pedig különféle anyagokból készülnek, amelyek között a fém, a műanyag és a fa a legnépszerűbbek. Ami a legfontosabb, hogy a futókerékpár ülésének és kormányának a magassága állítható, így hosszú ideig szolgál.