Igen elterjedt a whisky

Bizonyos szeszesitalokat az emberek akaratlanul is egyes nemzetekhez kötnek. Ez teljesen érthető. Példának okáért, amikor a whisky kerül szóba, akkor rögtön Skócia, Írország, Kanada vagy éppen az Amerikai Egyesült Államok jut mindenkinek az eszébe. Ez nem meglepő, hiszen a whisky legelőször ebben a négy országban kezdett terjedni.

Ezen alkoholos ital fahordós érlelése a 19. században jelent meg. Közel egy évszázadot azonban várni kellett arra, hogy általánosan is elterjedtté váljon. Kuriózumként említést érdemel a tény, ezelőtt és ekkortájt a legtöbb whisky érdemi érlelés nélkül volt fogyasztva. Ez a hagyomány manapság már csak Amerikában figyelhető meg.

Rengetegen úgy tartják, hogy a whisky a tölgyfahordóba töltés után akármikor palackozható és kukoricából előállított fajtát pedig nem is kell fából készült hordóba önteni. Ezzel szemben, az EU országaiban szigorúbbak a követelmények, hiszen például hazánkban is, csak a legalább 3 évig érlelt gabonapárlatok árusíthatóak ezen a közismert néven.