Hűtő és fűtő termoventilátor

Ipari környezetben már speciális fűtő- és hűtőberendezésekre van szükségünk, ha azt szeretnénk, hogy azok nagy hatékonysággal dolgozzanak. Egy hagyományos légkondicionáló sajnos nem rendelkezik azon tulajdonságokkal, amelyek segítségével költség-hatékonyan tudnak működni. Megbízhatóan működnek, ráadásul széles típus- és tartozékválasztékkal rendelkeznek. A termoventilátor alapját a hőcserélő képezi, ami kifejezetten ipari teljesítményekre lett megtervezve. Vastagsága megfelelő, az acél alapanyagának köszönhetően pedig garantálja a hosszú élettartamot.

A termoventilátor többféle méretben rendelhetőek meg. Egysoros hőcserélő gőzös és forró vizes rendszerekhez csatlakoztatható. A termoventilátor kétsoros változata már meleg vizes fűtési rendszerekhez köthető. Az alacsony hőmérsékleten működő rendszerekhez viszont, már háromsoros hőcserélőre van szükségünk. A készülék falra és mennyezetre is felszerelhető.

Strapabírósága miatt nagyon népszerű. Biztonságosan használható berendezésnek számít. Ezek mellett létezik olyan termoventilátor is, amelyik nemcsak fűtésre, de hűtésre is használható. Nyári hónapokban nagyban megkönnyíti és javítva a munkakörülményeket. Beépített kondenztálcával rendelkezik. Az ilyen típusú termoventilátor termosztát vezérlésű fali szabályzóval is rendelhető, így a használata még egyszerűbbé válik. Működési tartománya változó, így a termoventilátor megvásárlásánál mindig figyeljünk oda, hogy milyen értékekkel rendelkezik. A készüléket ma már online is meg lehet vásárolni.