Francia levendula, a szerény napimádó

francia levendula

Némelyik növény neve hallatán, rendszerint egy vagy több színárnyalat is beugrik, amivel a szóban forgó szépség társítható.

A különleges fehér francia levendula a kivételek közé tartozik, hiszen a jellegzetes illatú, nyugtató hatású gyógynövény közismert, hagyományos változatáról mindenkinek a lila szín jut az eszébe. A „külföldi rokon” éppen ezért kertünk egyedi díszítőeleme lehet. Talán kevesen gondolnák erről a bájos virágról, hogy mennyire szerény, pedig ez pontosan így van.

A francia levendula jól bírja a szárazságot, minimális öntözést igényel és a nedves talajt leszámítva, mindenhol kevés törődés mellett is nagyszerűen fejlődik, így azok is bátran meghonosíthatják háztáji környezetükben, akik kezdők a kertészkedésben.

Nyár közepétől az ősz beköszöntéséig gyönyörködhetünk ebben a tündéri növényben, amiből csodaszép, középmagas sövény is kialakítható. A fehér francia levendula remek összhatást kelt a hozzá hasonló napimádókkal, például az árlevelű lángvirággal, az aranysárga kakukkfűvel vagy az élénklila pázsitviolával, tehát érdemes egymás mellé ültetni őket.