A Maxim Smart napelem chipek verhetetlenek az optimalizálás terén

Maxim Smart napelem

A jövő már az ajtónkon kopogtat! Az autók elektromossággal működnek, a tudósok minden gond nélkül űrszondákat küldenek a Marsra, az otthonainkat pedig napelemek látják el elektromos árammal. Most az egész világ szeme a napelemekre szegeződik. Úgy tűnik, hogy ezek a hasznos berendezések nagy szerepet játszhatnak az életkörülményeink jobbá tételében, a bolygónk élhető környezetének a visszaállításában. A Maxim Smart napelem chipeket gyártó cég szintén kiveszi a részét a mindenkit érintő globális probléma megoldásában, az energia okos és környezettudatos felhasználásában.

A napelemek, mint készülékek, még igencsak „gyerekcipőben” járnak, folyamatos fejlesztésük most e percben is folyik. A Maxim Smart által gyártott, napelemekbe épített chipek a panelek által felvett energia optimalizálását célozzák meg, ezáltal pedig az előállított energia sűrűsége akár 20%-kal is megnövelhető. A Maxim Smart napelem microchipek hathatós közreműködésével az egyes napelem panelekre eső árnyék sem befolyásolja az egész rendszer működését, a termelés ugyanis optimálisan megoszlik a többi egység között.

Szerencsére nemcsak nemzetközi szinten, de hazai viszonylatban is egyre több oktatási intézmény és vállalat érzi kötelességének az emberiséget érintő, sürgető globális problémára való reflektálást. Tökéletes példa erre az Óbudai Egyetem és a Solar Carport állomás. Az Óbudai Egyetem még 2020-ban döntött úgy, hogy a Prémium Napelem Kft.-vel közös együttműködésben, elektromos autó töltőállomást hoz létre, ami nemcsak országos szinten, de nemzetközi szinten is egyedülálló kezdeményezés.

A töltőállomás üzemeltetéséhez szükséges energiát az innovatív napelemek állítják elő és az újrahasznosított akkumulátorok tárolják. A fejlesztések során egyébként az Óbudai Egyetem hallgatói is sokat profitálhattak, hiszen rendkívül értékes tapasztalatokkal gazdagodhattak a 4 hónapos munkafolyamatok alatt, mind elméleti, mind gyakorlati tekintetben. A fejlesztés egyébként EU támogatásból, körülbelül 30 millió Forintból valósulhatott meg.