Szauna a terhesség alatt

szauna

A kismamák körében gyakoriak a mit szabad és mit nem kérdésék. Vajon a szauna tiltólistás vagy minden terhes nő kedvére használhatja? Fontos megemlíteni, hogy nincs két egyforma terhesség, még akkor sem, ha az anyuka második vagy harmadik gyermekét várja.

Minden fejlődő test teljesen egyedi, így egyedi igényekkel rendelkezik, ezért másképp reagál a különböző környezetei hatásokra. A finnek, akik a szauna feltalálóinak is nevezhetőek, terhesség alatt is legalább hetente egyszer beülnek a forró kabinokba. Állítják, hogy a bent eltöltött idő után a közérzetük jelentősen javul és a fokozott izzadásnak hála, a vese helyesen működik, nem tart vissza több vizet a megengedettnél.

Sok felmérés készült a témában, ahol olyan leendő anyukákat vizsgáltak, akik rendszeresen és akik soha nem ültek be melegedni. Meglepő módon a szauna használói jobban érezték magukat és kevesebb egészségügyi problémájuk jelentkezett a 9 hónap alatt. Fontos azonban, hogy mindenki konzultáljon az orvosával, hiszen minden a babától függ!

Print Friendly, PDF & Email