Precíz eszköz az útmérő

Útmérő bonyolult robotokhoz

Az automatizált rendszereknek egy nagyon fontos részét képezik ezek a szenzorok. Az útmérő pontosan kimutatja egy adott alkatrész mozgásának a mértékét.

Az így nyert adatokból könnyen levonható a megfelelő következtetés és precízen elvégezhetőek a szükséges beállítások. Mivel a mai iparban kiemelten fontos, a tökéletes kivitelezés, ezért fontos figyelni a legapróbb eltéréseket is. Elég, ha egy furat átmérője egy milliméterrel nagyobbra vagy kisebbre sikerül és máris problémássá válik az adott termék összeszerelése.

A hegesztőrobotok is automatizált mozgást végeznek, ezért ebben az esetben is fontos szerepe van az útmérőnek, csak úgy, mint a CNC gépek esetében.

A lineartechnik.hu kínálatában található modern útmérők a legkisebb eltéréseket is képesek kimutatni. Az efféle beálltások elvégzéséhez az útmérő mellett, elengedhetetlennek számít az üveg mérőlécek használata is, ami egy rendkívül kifinomult eszköznek számít a csapágyas mechanizmusa révén. Viszont emiatt végezhetőek olyan precíz mérések az eszközzel.