Ne erőltessük a baba etetőszéket!

baba etetőszéket

Az újszülöttek szinte napról-napra változnak és alig vesszük észre, amikor már ülni is tudnak. Fontos tudni, hogy a baba etetőszék csak akkor alkalmazható, amikor a pici egyedül megtartja magát, ellenkező esetben kényelmetlen lesz az evés.

Ezt néhányan összekeverik azzal, amikor a 3 vagy 5 hónapos gyermek hasizomból felhúzza magát, de ez nem egyenlő az ülés tudományával. Azt figyeljük, hogy mikor képes egyedül csücsülni a szőnyegen, mondjuk játék közben. Amennyiben 10 perc múlva sem dől előre, akkor lassan lehet próbálkozni a saját székkel is. Eleinte felesleges lenne az étkezéssel összehozni, inkább ültessük bele, hogy szokja az érzést és körülnézhessen a magasból.

A legtöbb baba kíváncsi természetű, így élvezni fogja a magasabb levegőt. Eleinte szükség lesz az etetésre, de 7 hónapos korától nyugodtan megkaphatja a saját tálját és hozzá kanalat is. Ne higgyük azt, hogy a gyerek végig ránk lesz utalva. A baba etetőszék egy kis lépés az önállóság felé, amit minden gyerkőcnek meg kell tapasztalnia.