Műanyag nyílászáró karbantartás – 3 egyszerű aranyszabály

Műanyag nyílászáró

Rengeteg előnnyel jár a műanyag nyílászárók használata, viszont a tökéletes működéshez szükség van megfelelő karbantartásra is. A VEKA szerint nem okoz nagy fejtörést a műanyag nyílászárók karbantartása. Ajánlott időnként néhány lépést elvégezni. A műanyag ablakok karbantartásának talán legsarkalatosabb pontja a vasalatnak, illetve a zárszerkezetnek a megfelelő olajozása. Új nyílászárók esetében a vasalat szilikonzsírral van kezelve, ez biztosítja a kifogástalan működést.

Viszont ez bizonyos idő eltelte után kiszárad, a levegőben szálló por hatására fémes súrlódásúvá válik a nyílászáró. Ezért az olajozás nem maradhat el és erre a célra kiválóan használható műszer- vagy varrógépolaj. Fontos továbbá a műanyag ablak gumitömítésének karbantartása, amit célszerű szilikonnal kezelni. Erre különösen figyelni kell, ugyanis a nem megfelelő alapanyagú vagy elöregedett tömítőgumi rontja a nyílászáró szigetelését. Szilikonspray vagy a patikákban kapható glicerin egyaránt alkalmas a tömítőgumik rendben tartására.

Könnyen elvégezhető mindkét említett művelet, ezt követően jöhet a tisztítás. Ez a 3 lépés rendkívül lényeges ahhoz, hogy a műanyag nyílászárók hosszútávon is ki tudják szolgálni az igényeket. Azért szereltetünk ilyen nyílászárókat a házunkra, hogy a hang- és hőszigetelést biztosítsák, ne érezzük úgy, hogy a téli időszakban az utcát fűtjük. A VEKA profilok maximálisan megfelelnek ezeknek az igényeknek, jellemzőjük az értékállóság, a prémium anyaghasználat, a fokozott betörésvédelem.

A hosszú élettartam a megfelelő karbantartás által érhető el. Ezek a profilok ideális választásnak minősülnek családi házak, otthonok, irodák esetében. Ma már nem arról szól az ablakgyártás, hogy központilag eldöntik az igényeket és az embernek, ha tetszik, ha nem, abból kell választaniuk. A cég követi az egyedi méretű műanyag ablakok iránti kereslet növekedését is, így lehetőséget biztosít a gyártás terén minden olyan igény kielégítésére, ami fizikailag kivitelezhető. Nem véletlen, hogy piacvezető márka a VEKA.