Mit is jelent az inzulinrezisztencia?

Sajnos napjaink világában egyre több betegség üti fel a fejét. Ez számos tényezőre vezethető vissza, de ahelyett, hogy bűnbakot keresnénk, érdemes inkább a probléma megoldásával foglalkozni. Az inzulinrezisztencia a vércukor anyagcsere fenntartásához köthető. Lényegében véve, a vércukorszint lehet alacsony vagy magas, de az ennek a megfelelő szinten tartása nem mindig sikeres.

Bizonyára hallott már olyan esetről vagy netán az ismerőseivel is megtörténhetett, hogy lement a vércukorszintje és rosszullét jött rá, esetleg elájult az illető. Az inzulinrezisztencia esetén nagyobb mennyiségű inzulinra van szükség, hogy az adott anyagcserében ne legyenek fennakadások.

Sokan veszik félvállról a tüneteket, azonban az egészséges és hosszú élet érdekében, mindenképpen kezelni kell a helyzetet. Sajnálatos módon ezt az állapotot nem lehetséges fenntartani tartósabb ideig. Az inzulinrezisztencia esetében mindenképpen meg kell látogatni az orvost, aki megállapítja a diagnózist. Étrend-kiegészítővel és megfelelő táplálkozással teljes életet élhet.

Print Friendly, PDF & Email