Mire használható fel az emulzió?

emulzió

A fémek megmunkálásának területén, sajátos helyet foglalnak el az olyan speciális olajok, amelyek nem készen érkeznek a helyszínre, hanem azokat ott kell felhasználásra alkalmas állapotba hozni. Az emulzió voltaképpen olyan hűtő-kenő folyadék, amit víz és speciális elegy összekeveréséből hoznak létre.

Erre a célra léteznek keverőtartályok és eszközök, amelyek gyors és alapos munkát végeznek. A helyes sorrend szerint, mindig a vízhez történik az adalék keverése. Az ipari kenőanyagoknak különálló csoportja az emulzió. Forgácsolás, köszörülés, esztergályozás munkálatok során az alkatrészek élettartamának a meghosszabbítására, valamint korrózióvédelem érdekében is felhasználhatóak.

A hungarolube.hu webfelületen kimondottan erre a célra létrehozott ásványi olaj alapú készítményt lehet remek áron megvásárolni. A MOL Makromil 300 többféle kiszerelésben rendelhető meg. A tejszerű emulzió létrehozását biztosító anyag a foltosodás veszélye nélkül használható fel, alacsony habzási arány és remek biológiai ellenálló képesség mellett.