Milyen az ideális kerékpár gumi?

kerékpár gumi

Nem árt alaposan megválogatni, hogy bizonyos terephez milyen abroncsot használunk. A kerékpár gumi átmérőjétől kezdve, a keverék összetételéig, a recék kialakításáig, sokféle dolog befolyásolhatja az előrehaladásunkat. Minél szélesebb, annál jobban tapad, viszont ez hátrány lehet az aszfalton, ahol visszafoghatja a kerékpárt a túl széles abroncs.

A nagy recék remekül dolgoznak a kemény terepen, jól lehet kapaszkodni felfelé és a gyors kanyarokat is biztonságosan bevehetjük, amennyiben terep kerékpár gumival van felszerelve a bringa.

Amikor hasítani szeretnénk az aszfaltot, akkor érdemes a szerényen bordázott változatokat választani, amelyek kecsesek és keskenyek. Nemcsak az ellenállás, de a menetzaj is csökken ezáltal.

A recés gumikkal egyébként könnyen elcsúszhatunk a nedves aszfalton. A kopott, repedezett kerékpár gumi szintén nagyon veszélyes. Jobb esetben megússzuk egy defekttel, de könnyen lehet, hogy esés lesz a vége, ha alattunk durran ki egy gyorsabb szakasz megtétele közben. Egyre elterjedtebbnek számítanak a 27,5 átmérővel rendelkező változatok.