Mikor javasolt a fogszabályozás?

fogszabályozás

Nemcsak esztétikailag előnyös, hanem a harapási rendellenességek kiküszöbölésében is fontos szerepet tölt be. Ha időben megtörténik a fogszabályozás, akkor rengeteg kellemetlenség elkerülhető.

Gyerekkorban a csontozat befolyásolható, így az állkapcsot érintő elváltozás egyszerűen helyreállítható. Az első alkalommal a kicsi megismerkedik a környezettel, aminek köszönhetően elmúlik a félelemérzete. A szakorvos elvégzi a kellő vizsgálatokat, hogy tisztán lássa szükséges a szabályzó vagy sem. Számos esetben az ideiglenes típust írják elő, amit naponta 14-15 órán keresztül kell viselni. Az efféle fogszabályozás eredményes lesz, ha gyermeke betartja az orvosi előírásokat. Ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben egyáltalán nem lesz szükség a fix változatra.

A rögzített terméket 12-13 éves kortól javasolt felhelyezni, vagyis akkor, amikor már a tejfogak teljesen kihulltak. A fogszabályozás során a szájhigiéniát sem szabad elhanyagolni. Amennyiben nem megfelelően történik a tisztítás és problémák adódnak, akkor az a kezelés megszakításához vezethet.