Így néz ki egy gyermek látásvizsgálat menete

gyermekszemészeti rendelő

Szomorú dolog, amikor egy kisgyermeket orvoshoz kell vinni, mert nem lát jól, probléma van a szemeivel. De szerencsére, ma már nagyon fejlett a technológia, sokfajta betegségen tudnak segíteni a szakorvosok. Egy profi gyermekszemészeti rendelőben szubjektív és objektív módszerekkel is vizsgálják a gyerekek látását. A Budai Szemészeti Központban amellett, hogy rendkívül barátságos légkört biztosítanak a szakorvosok a kis páciensek számára, rendkívül kíméletes módon végzik el a szükséges vizsgálatokat is.

De lássuk, mi történik a gyerekek szemészeti vizsgálata során! Szubjektív és objektív módszerekkel is analizálják a kis páciensek látását. A kisebbeket a szülő az ölében tarthatja a vizsgálat során, így a gyermek biztonságban érzi magát, a szakorvos és az asszisztense pedig színes játékok, fények segítségével vizsgálja a látást és a szemmozgásokat. A szubjektív módszerek akkor eredményesek, ha a gyerkőc már tud beszélni, és a feltett kérdésekre képes szóbeli visszajelzést adni, megnevezi a neki mutatott képeket, közösen, játékosan dolgozik együtt az orvossal.

Gyakran megtörténik, hogy a gyermek szemészeti állapotáról csak több, egymást követő vizsgálattal lehet teljes képet kapni. Az objektív módszerek már egészen kis kortól alkalmazhatóak. Bár az orvosok soha nem használnak olyan metódusokat, amelyek fájdalmat okoznak, a vizsgálat mégis sírásba torkollhat, ha a gyermek a szem kényszerű nyitvatartását vagy a fényeket kellemetlennek éli meg.

Sokféle szemészeti problémával lehet felkeresni a Budai Szemészeti Központot, mint például szemfelszíni gyulladások, allergiák, akut könnytömlő-gyulladás kezelése céljából, kancsalság hátterének tisztázása érdekében, tompalátás szűrésére, szűrővizsgálatokra vagy szemüvegfelírás érdekében. A budaiszemeszet.hu weboldalon megtudhatjuk azt is, hogy mikor ajánlott szemorvoshoz vinni a gyermeket bizonyos kor alatt. Ha szemproblémák jelentkeznek, feltétlenül szükséges szakorvoshoz látogatni, hiszen a gond csak tovább súlyosbodhat, ha elhanyagoljuk.