Időtálló kell legyen a hangfal csatlakozó

hangfal csatlakozó

A hangdobozok csatlakoztatása során rengeteg szempontot kell figyelembe venni, .és sokszor megnehezíti a munkát az is, hogy rengeteg ellentmondásos állítást lehet olvasni, hallani erről. Többnyire a gondot az ideális hangfal csatlakozó kiválasztása jelenti, hiszen mégiscsak rengeteg minden múlik ezen.

Ugye rögtön le kell szögezni, hogy elektromos szempontból az összes érintkezőnek nagy áramerősség mellett is megbízható kontaktust kell nyújtania. Mivel gyakran a feszültség elérheti a 60 V-ot is, ezért a hangfal csatlakozó érintkezőinek a szigetelése is kulcsfontosságúvá válik.

Aki csak véletlenül is hozzáér ehhez egy figyelmetlen mozdulat következtében, az bizony komoly áramütést szenvedhet. Ezért sem tanácsos szorítós csatlakozók mellett dönteni, ugyanis ekkor nagy az esélye a baleseteknek. Emellett arra is kell figyelni, hogy a hangfal csatlakozó erős mechanikai ellenállással rendelkezzen.

Miért? Mert ezeket az eszközöket általában egy cseppet sem kímélik. A kellékek napi szinten el kell viseljék a nyomogatást, húzást, arról nem is beszélve, hogy sokszor rálépnek ezekre vagy helytelenül kezelik azokat. Éppen ezért szükséges megoldani a reteszelést.

Ennek hála a hangfal csatlakozó tartozékot nem lehet csak úgy kirántani majd a helyéről. Bizony a külső DAC használatakor is figyelni kell egyes dolgokra. Mit kell erről tudni? Nos, a szakemberek legtöbbször akkor találkoznak ezzel az eszközzel, amikor az érdeklődők arra kíváncsiak, hogy digitális-analóg átalakító nélkül lehet-e zenét hallgatni?

A válasz legtöbbször a nem, de van kivétel. Akkor megoldható, ha a zenék digitális fájlok formájában vannak meg. Manapság is a belső és külső DAC jelen van PC-kben, táblagépekben, smart telefonokban és sok minden másban. Ez elengedhetetlen a zenehallgatáshoz és filmnézéshez egyaránt.

A külső DAC nem más, mint a digitális információ számtalan változatát analóg jelekké átalakító kütyü. Minden olyan elektromos tárgy, ami digitális hangforrásként működik, tartalmaz a külső DAC kelléket. Ezáltal lehet csak a hangot analóg jelekké alakítani azelőtt, hogy azok egy kimeneten keresztül továbbjutnának. Tehát világos, hogy egy lényeges tartozékról van szó.