Hogyan működik egy ipari páramentesítő?

ipari páramentesítők

A víz az a közeg, ami nélkül a földi élet elképzelhetetlen. Ezen komponens az alapja annak, hogy szerves anyagok fejlődni tudnak. A pusztán biológiai potenciálon túl, több esetben okozhat problémákat a túlzott nedvesség. Most senki ne gondoljon árvizekre, csőtörésekre, mert ennél sokkal kevesebb, csupán a légkörben folyamatosan jelen lévő pára is már komoly problémákat jelent. A fizikai jelenség alapja, hogy minél magasabb a légkör hőmérséklete, annál több nedvesség található gáznemű halmazállapotban.

Ennek a felhalmozódása ugyanakkor odáig vezet, hogy a hideg felületeken fog kicsapódni, ami remek helyet képez a különféle baktériumoknak, leginkább a gombáknak. A nedves lakásokban, raktárakba, pincékben a penészedés megszokott jelenség. Ennek nyomán több betegség alakulhat ki, valamint az építőanyagok mállása, faanyagok korhadása következhet be. Ezt megelőzni csak úgy lehet, ha csökkentve lesz egy bizonyos szintre a nedvességtartalom.

Erre a legegyszerűbb megoldás a rendszeres szellőztetés. Ha ez nem oldható meg, akkor következik a műszaki beavatkozás. Az ipari páramentesítők teljesítménye jócskán túlmutat a háztartási eszközökén. Ezen berendezések többnyire kondenzációs vagy abszorpciós elven látják el a feladatukat. A cél mindkét alkalommal a felesleges nedvesség kinyerése. Az ipari rendszerek képesek lefedni nagyobb légterek igényeit. Egy sportcsarnok, terménytároló, egyéb raktárépületben fontos a magas teljesítmény. Mindig előre meg kell határozni, hogy pontosan mekkora kapacitással rendelkező készülékre lesz szükség és csak ezt követően veheti kezdetét a keresgélés.

A profibarkacs.hu weboldalon remek áron találja meg mindenki azt a magas minőségű és kapacitású rendszert, amivel megszabadulhat a gondot okozó párától. Bár építési és tárolási környezetben a száraz levegő előnyös, de annak ugyanúgy van káros hatása a szervezetre, így a lakóingatlanokban megfelelő egyensúlyt kell fenntartani. A kinyert víz a vezetéken juttatható ki az helyiségekből, amivel folyamatos működés biztosítható, vagy csepptálcába gyűlik, amit rendszeres időközönként üríteni kell, különben a készülék leáll a működéssel.