Hogyan készül a házi füstölt őrölt paprika?

Az élelmiszerek nagy részét ipari környezetben állítják elő. Rengeteg tartósítószer, színezék és különféle ízesítők kerülnek felhasználásra. A végeredmény általában ízletes, ám mégsem fogható a természetes módon elkészített házias ételek ízéhez. Az egyik legmagyarosabb, és egyben az egyik legfinomabb fűszer a füstölt őrölt paprika, de nem is mindegy, hogy hogyan készül. A Böllérbolt kínálatában egy ideje már megtalálható ez a kiváló fűszer, ami a hagyományos őrölt paprika egyik változata.

Hamar népszerű lett és mára már nagyon sokak választása. Spanyolországban előszeretettel használják egy csomó ételhez az elkészítés során. A magyar konyha is ismert a fűszeres, paprikás ízekről, éppen ezért örvend ekkora sikernek hazánkban is. Biztosan nem lenne annyira keresett termék, hogyha az elkészítés során mesterséges adalékanyagok és aromák kerülnének felhasználásra. A tökéletes eredmény kísérletezgetés által született meg. Ki kellett választani azt a paprikát, ami a leginkább alkalmas a füstölésre, mivel nem mindegyik fajta szereti a füstöt.

Olyanra volt szükség amivel különleges íz-világot lehetett teremteni. Továbbá az sem mindegy, hogy milyen fa kerül felhasználásra, mivel ennek a füstje fogja kölcsönözni a paprika ízét. Eddig szinte lehetetlen volt hazánkban ennek a fűszernek a beszerzése. Általában külföldről lehetett rendelni nagyon drágán, ami magában hordozta azt a kockázatot is, hogy a füstölt őrölt paprikát nem természetes módszerekkel állították elő.

Aromaanyagokat felhasználva, az íz már elég mesterségesnek fog hatni abban az esetben, ha volt alkalmunk megkóstolni az eredeti, hamísíthatatlan füstölt őrölt paprikát. A felhasználása nagyon változatos lehet. Mindenki ízlés szerint adhatja hozzá a különféle ételekhez. Disznóvágás során ízesíthetjük ezzel a kolbászt, sonkát, szalonnát, mindent, ami szem-szájnak ingere. Biztosan elképesztő falatokat varázsolhatunk az asztalra, hogyha a Böllérbolt kiváló termékét választjuk. A természetes módszereknek köszönhetően kapja meg az egyedi ízét.

Print Friendly, PDF & Email