Hányféle zár vagy vasalat létezik?

Időnként minden háztartásban szükségessé válik a zár kicserélése. Azonban nem könnyű eldönteni, hogy melyik típusra essen a választás, mert rengeteg fajtából lehet választani. Az is sokat számít a döntés során, hogy mennyire lesz nehéz a betörők dolga, hiszen a legtöbb típust még a jó oldalon álló profik is feltörik egy perc alatt. Sajnos szakértőként is nehéz tanácsot adni a választással kapcsolatosan, mert a betörők egyre leleményesebbé válnak.

Mindenesetre érdemes inkább a drágább, jó minőségű zárak mellett letenni a voksot, mert ezeket nem olyan könnyű feltörni. A hevederzár is igen előnyös választás lehet. Jó, ha egy ajtón több zár is van, hiszen így kisebb az esély arra, hogy az időhiányban szenvedő betörők nekilátnak a munkának. A vásárlók kipróbálhatják a tűz-gátló zárakat is, de egyre népszerűbbek a több ponton záródó vasalatok. Folyamatosan terjed az elektromos zárak használata, de szóba jöhetnek még más modellek is. A téma kapcsán persze meg kell említenünk azt is, hogy manapság már több módszer is létezik a feltörésre.

A legtöbb betörés látható nyomot hagy, ezért a biztosító megtéríti az okozott kárt. Sokszor fordul elő a befeszítés, a fúrás, a hengerzár eltörése, illetve a csavarhúzóval való trükközés. Azonban, az is előfordulhat, hogy a profi betörők nem hagynak nyomot maguk után, sőt, még az ajtót is visszazárják a dolguk végeztével. Ilyenkor sajnos nehezebb bizonyítani a biztosító felé, hogy tényleg betörés történt. Mindenesetre, a kellemetlen eset után, biztosan aktuálissá válik a zárcsere, amiben a zarnyitas.eu szakemberei tudnak segíteni Önnek.

A javítás könnyen és gyorsan elvégezhető, ezért bátran tárcsázza a 70/237 74 41-es telefonszámot! A szakemberek akkor is tudnak segítséget nyújtani, ha esetleg a kulcs beletört a zárba. Az sem jelent problémát, ha éppen éjszaka van, mert a vállalat dolgozói ekkor is a helyszínre tudnak menni. A szolgáltatás elvégzése kedvezményes áron történik, a zárcserének pedig nem lesz maradandó nyoma. A javítással kapcsolatosan, további információkat a zarnyitas.eu oldalon lehet találni.