Amit az elektromos kapálógép használatáról érdemes tudni

Elektromos kapálógép

Aki már művelt meg kézzel talajt, az pontosan tudja, hogy nem tartozik a könnyű munkák közé, kiváltképp akkor, hogyha egy nagyobb területről van szó. Az elektromos kapálógépek egész évben nagy segítséget tudnak nyújtani a kertészkedőknek és a kistermelőknek egyaránt. Egyenletesen haladva, a gyorsan forgó kések 18-20 mélységben fellazítják a talajt. Ezáltal a levegő bejut a talajba, ami ideális termőföldet eredményez. Miként válasszuk ki a megfelelő változatot? Elsősorban a megművelni kívánt terület nagyságát kell figyelembe vennünk, illetve a talaj típusát.

Hogyha az elektromos változat mellett döntünk, akkor mindenképp szükség lesz egy fix áramforrásra is. A kisebb kertekben ez kitűnő választást jelent. Csupán arra kell figyelnünk, nehogy a vezeték a kések alá kerüljön. Ha ez mégis megtörténik, akkor ez számtalan kellemetlenséget vonhat maga után. Elsősorban balesetveszélyes, de rövidzárlatot és a gép meghibásodását is okozhatja. Bizonyos esetben a figyelmetlen használat, garanciavesztéshez vezethet.

Ezért fontos az adott feladatra koncentrálni az elektromos kapálógép használata közben. Hogyha egy nagyobb kiterjedésű területet szeretnénk megmunkálni, akkor jobb, ha egy benzinest választunk, mert ennek a hatósugarát nem befolyásolja az elektromos vezeték hosszúsága, ezen kívül nem is kell arra figyelnünk, hogy véletlenül a kábel a kések alá kerül. Viszont a benzines jóval hangosabb és bizonyos esetben zavaró lehet a káros anyag kibocsátás is.

Nemcsak tavasszal lehet a segítségünkre az elektromos kapálógép, hanem ősszel is, mivel ilyenkor jól jön a komposzt vagy a trágya talajba keverésénél. Hogyha ez még nem lenne elég, akkor a kapálógéphez különféle tartozékokat is beszerezhetünk, mint például burgonya kiszedőt, körmös kereket, ekét stb. Mivel az elektromos modellek konstrukciója jelentősen egyszerűbb a benzinmotoros változatokénál, ezért a karbantartásuk is egyszerűbb. Az alacsonyabb súly miatt, a kezelésük is egyszerűbb, sokkal könnyebb. A Riwalll, Einhell, Hecht és Fieldmann modellek egyaránt a kínálat részét képezik.