A vakondhálót már a fűtelepítés előtt érdemes lerakni

vakondháló

Nem mondhatni szép látványnak, amikor az egyébként gondosan karbantartott füves terület egyik napról a másikra tele lesz vakondtúrásokkal.

Amennyiben humánus módon, vagyis anélkül, hogy állatéletekbe kerülne a beavatkozásunk, szeretnénk elejét venni a tájrondításnak, akkor mindenképpen a vakondháló alkalmazása ajánlott. Többféle méretben és típusban juthatunk hozzá ehhez a kertészeti kiegészítő termékhez a kertesontozes.hu webáruházban.

A vakondhálót még a fűmagvetés előtt érdemes leteríteni, így a később kialakuló gyepszőnyeg tökéletesen védve lesz a továbbiakban. Az kerttechnikai alkalmatosság anyaga nem bomlik el a föld alatt, így nem kell attól tartanunk, hogy a későbbiekben bármikor is gondunk lesz majd a kellemetlenkedő állattal. A lényeg a gondos telepítésen van.

Az egész megóvni kívánt területet le kell fedni. A vakondháló rendkívül hatásos megoldást jelent a földtúrások ellen, ráadásul az állatvédők is nyugodtak lehetnek a békés eljárásnak. A hobbi kertművelők, valamint a kertész szakemberek is előszeretettel alkalmazzák ezt a technikát.