A sikeres pályázatkészítés lépései

pályázatkészítés

Nem ajánlott azon spórolni, hogy a szükséges szakértelem hiányában, mi magunk próbáljuk meg elkészíteni a pályázatot. A pályázatkészítés első lépése mindig annak a meghatározása, hogy cége egyáltalán meg tud-e felelni a pályázatok alapkövetelményeinek. Ha nem, akkor az azt jelenti, hogy változtatnunk kell a terveinken vagy megvárjuk, ameddig kínálkozik egy jobb lehetőség. Az így kézhez kapott összeggel például bővíthetjük a járműparkunkat vagy felújíthatjuk a cég székhelyét, esetleg számos új eszközt szerezhetünk be, amelyekkel növelhető a termelés.

Miként tudhatjuk meg, hogy melyik az ideális pályázat? Erre a Forráscentrum egyedi megoldást dolgozott ki, ami nem más, mint a pályázatfigyelés. Az ügyfelek ezáltal naprakész információkhoz juthatnak a pályázatokkal kapcsolatban. Amennyiben sikerült kiválasztani a megfelelő változatot, egy személyes konzultáció alkalmával megbeszélhetőek a részletek. Erre azért van szükség, hogy a pályázatíró rálátást nyerjen az ügyfél igényeire, illetve segíthet az üzleti stratégia alakításában.

Így már jelentősen nő az esélye a pályázat megnyerésének. A Forráscentrum természetesen teljes körű szolgáltatást kínál minden ügyfelének. A projekt megvalósulása közben a szakértők mindenben az ügyfelek rendelkezésére állnak. Elvégre egy ilyen helyzetben lényeges, hogy miként valósul meg a kommunikáció. Ez alapján egy sokkal hatékonyabb stratégia alakítható ki a pályázat igénylés szempontjából. Érdemes belátni azt a tényt, hogy milyen lehetőségtől eshet el egy vállalkozás, hogyha figyelmen kívül hagyjuk ezt az opciót. Természetesen saját tőkéből is lehet gazdálkodni.

Ez jár a legkisebb kockázattal, viszont ez a forrás hamar kiakadhat. A vállalkozói hitelek szintén kedvezőek lehetnek bizonyos feltételek mellett. Viszont kockázati szempontból még mindig a pályázatok jelentik a legelőnyösebb feltételeket a kis- és középvállalkozásoknak. A járványügyi helyzet kellős közepén a pályázatfigyelés igazi mentsvárként szolgál, amivel új kapukat lehet megnyitni, gyakorlatilag kockázatmentesen.