A műanyag ablak szerkezete és típusai

Sok kellemetlenséget okozhat egy rosszul záródó ablak. A hőenergia távozik a lakásból, ezért vagy feltekerjük a fűtést, ami komoly számlát eredményez, vagy ülünk a hideg, huzatos lakásban télen. A műanyag ablak beszerelése azonban megoldja ezt a gondot.

Remekül szigetel, így télen a fűtésszámla jelentősen csökkenni fog. Ugyanakkor a zajos környéken is nyugodtan pihenhetünk, hiszen a hangszigetelés terén ugyanolyan jól teljesít a műanyag ablak, mint a hőszigetelés terén.

Típusait tekintve, igen változatos kínálattal találjuk szemben magunkat a szaküzletekben. Az egészen kisméretű fürdőszobába illő ablakoktól kezdve, a többszárnyú nappali vagy hálószoba ablakokig mindent megtalál a palettán. Van azonban kör, illetve háromszög alakú műanyag ablak is, amelyeket tetőtereken szoktak gyakran alkalmazni.

Szerkezetét tekintve is igen változatos lehet egy ilyen nyílászáró. A profilok légkamráinak a száma általában 5-8 között szokott változni. A legtöbb műanyag ablak két üvegrétegből áll, amelyek között gáz található. Azonban egyre népszerűbbek a három üvegrétegből készült nyílászárók is.