Lézeres látásjavítás 40 felett – Mik a lehetőségek?

Látásjavítás

Sok esetben szükség lehet a látásjavításra, azonban ez nem minden korban kivitelezhető. A kor előrehaladtával a kockázat is növekszik, azonban egy jó szakember megfelelő eszközökkel mindent meg tud oldani. Így akár 40 felett is lehetséges a lézeres látásjavítás. A Monovision olyan speciális esetekben jöhet jól, amikor az egyik szemet közeli, a másikat pedig távollátáshoz korrigálják. Emiatt a két szem, az agy munkájának köszönhetően, képes lesz minden távolságra megfelelően éles képet kialakítani.

A lézeres látásjavítás rendkívül komplex eljárás, azonban nem jár fájdalommal. Manapság már nem használnak tűt a fájdalomcsillapításra. Egy különleges összetevőkkel készült szemcseppet csepegtetnek a műteni kívánt szembe. Ez elzsibbasztja az idegeket és kitágítja a pupillát. Ha Ön sem szeretne szemüveget hordani idősebb korában, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodnia a lézeres látásjavításon. Ha komolyabban érdekli a téma, akkor a drszaboantal.hu weboldalon tüzetesebben utána tud olvasni az eljárás menetének.

Látásjavítás fiatalabb korban

Előfordul, hogy valakinek a látása már fiatalabb korban elkezd romlani. Ilyen esetben szemüveget írnak fel a szemészek. Azonban a szemtapasz sem ritka, főleg, ha az egyik szemet kell erősíteni vagy korrigálni. A látásunk 18 éves korig fejlődik folyamatosan. Így ezen kor alatt nem végeznek látásjavító beavatkozást, hiszen lehet, hogy az illető kinövi ezt a fajta „rendellenességet”. Nagyon fontos, hogyha fiatalon szemüveget kapunk, akkor azt folyamatosan viseljük.

Egészen addig, ameddig az orvos úgy látja, hogy javult a látásunk. Ha elmúltunk 18 évesek, de még mindig nem látunk közelre vagy távolra megfelelően, akkor már szó eshet a lézeres látásjavító műtétekről. Ezekből többféle létezik manapság. Idetartozik például a LASIK, a FEMTO és a Zero-Touch is. Ezek olyan eljárások, amelyek 18 és 40 éves kor között jelentenek tökéletes megoldást ahhoz, hogy megszabadulhassunk a szemüvegtől.

60 éves kor felett is van lehetőség a műtétre

Minden beavatkozásra igaz, hogy a kor előrehaladtával egyre veszélyesebbé válik. Ez leginkább a szervezet regenerálódó képességével van összefüggésben. Sokan már 60 éves kor felett nem viselik jól az altatást, ezért mindig meg kell gondolni, hogy kit milyen eljárásnak tesznek ki. Viszont a látásjavítás 60 éves kor felett is választható. Ekkor már nem lézeres beavatkozásról beszélünk, csupán egy trifokális lencse behelyezéséről. Ez az eddig elérhető legmodernebb beavatkozás, ami az éleslátás helyreállítására szolgál.

A lézeres szemműtét csak bizonyos fokú dioptriás romlásnál alkalmazható. Ha a dioptria extrémen magas, akkor ott a műtét nem jelent megoldást, viszont egy műlencse behelyezése igen. Dr. Szabó Antal szemész szakorvos sokéves tapasztalattal rendelkezik a műlencse és a szürkehályog műtétek területén. Olyan magas minőségű műlencséket használ a beavatkozások során, amik a szem egyedi paraméterei alapján készülnek. Műlencse olyan 50 év felettieknek is ideális, akik szemüveget használnak olvasáshoz.