A konyhamalac a lakások segítője

konyhamalac

Mit tegyünk akkor, ha a hulladék ételt nem a kukába akarjuk kidobni? Sokan hallották már a konyhamalac előnyeiről, azonban kevesen ismerik a működését. A hulladékdaráló az ételek 35%-át olyan apró szemcsés formába teszi, amit leengedhetünk a szennyvíz vezetéken keresztül.

Ez a megoldás azért fontos, mert így csökkentjük a szemét mennyiségét, ugyanakkor megszabadulunk a rothadó ételek kellemetlen szagától. Gondoljunk csak az elfogyasztott gyümölcsökre és zöldségekre, amelyekből mindig marad valami. Az első nap nem fogjuk érezni a szagukat, de pár napon belül igen. Ez nemcsak zavaró, hanem a legyeket is vonzza, így sok lakásban okoznak kellemetlenséget. Sajnos a szemetest nem mindenki tudja kitenni a teraszra, így nincs más megoldás, mint szagolni.

A konyhamalac azonban új lehetőséget kínál és megszünteti a felgyülemlett darabokat és a kellemetlen aromákat. A személyes igényeink és a családi méretek szerint tudunk választani a darálók között, hogy semmilyen rothadó étel ne maradjon a kukában.