A homok szerepe az építkezéseken

homok

Egy teljesen új ház felépítése vagy a már meglévő átalakítása a kert rendezéssel egyetemben, rendkívül sok átgondolandó feladatot adhat bárkinek. Így érdemes minden eshetőségre felkészülni időben. Nem is olyan egyértelmű, hogy a homok alapanyagként pontosan milyen funkciókat tölthet be egy építkezés alkalmával.

A különféle kőzetek és ásványok apró törmeléke alkotja, 0,03 és 2 milliméter nagyságú szemcsék tartoznak ebbe a kategóriába. A sárga színű, más néven bányahomok a leginkább elterjedt típus. A homok a területek feltöltésének nagymestere, hiszen kiválóan hasznosítható egyenetlen talajok, utak és részek kitöltésére.

Ezen kívül autóbeállók, parkok és játszóterek, valamint még sok egyéb kialakítására szintén ajánlott. Mostanság a szürkehomok is igazán népszerűnek számít, amit a sóderből állítanak elő. A mai modern építési stílusokhoz kiváltképp jól illeszkedik. Az ára a méretével és összetételével van összhangban, hiszen az határozza meg a felhasználhatóságát, de mindenképpen a megfizethető kategóriában van.