A műanyag cső típusai és jelentősége

A szivattyúk, vezérlők és érzékelők nagyon fontos elemei az öntözőrendszereknek, de ezek mellett még másra is szükség lesz. A víz eljuttatását a kúttól a célterületre a műanyag cső végzi. Így bátran kijelenthetjük, hogy ez az egyszerűnek tűnő elem is nélkülözhetetlen a kertészek számára.

A kertészeti áruházakban általában kétfajta műanyag cső található, amely az öntözőrendszerek kiépítésénél fontos lehet. Az egyik a kemény polietilén cső, ami egyes esetekben akár 10 bár nyomást is elvisel. A KPE cső képezi általában az öntözőrendszerek gerincét.

Ezek elég rugalmasak, így könnyű velük dolgozni. Könnyen darabolhatóak és a gyors csatlakoztatók segítségével, az összeillesztésük is egyszerű. A műanyag cső másik típusát az LPE csövek képezik. Ezek valamivel lágyabbak és csupán 3-4 bar nyomást képesek elviselni.

Szintén jellemző rájuk a rugalmasság és könnyű kezelhetőség. A megfelelő csatlakozókkal könnyen össze lehet illeszteni ezeket, így pedig bármilyen méretű öntözőrendszert ki lehet alakítani, amit a szivattyú elbír.

Print Friendly, PDF & Email