Mit kell tudni az antioxidáns flavonoidok és vitaminok működéséről?

antioxidáns flavonoidok és vitaminok

Az antioxidánsokról tudni kell, hogy szervezetünk legfontosabb elemeinek tekinthetőek. Növényi és állati eredetű ételekből tudunk hozzájuk jutni, így fontos, hogy minél választékosabbak együnk. Az antioxidáns flavonoidok és vitaminok hatásaival mindenkinek érdemes megismerkedni. Ezek olyan vegyületek, amelyek az égési folyamatokat gátolják, hiszen ezek során kialakult szabadgyökök sok gondot tudnak okozni. Az érelmeszesedés, a daganatos betegségek leginkább akkor jelentkeznek, ha kevés az antioxidáns a szervezetünkben.

A flavonoidok első rendű antioxidánsoknak tekinthetőek, hiszen megszüntetik a szabadgyököket. A bioflavonoid hatásairól is érdemes beszélni, mivel lényeges szerepet töltenek be a C-vitamin felszívódásában és annak feldolgozásában a szervezetben. Leginkább zöldségekben, gyümölcsökben található meg. Az egyik legfontosabb flavonoidnak mégis a kvercetin számít, ami segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Főleg az almában és a bogyós gyümölcsökben található meg.

Print Friendly, PDF & Email