Mire jó a taxi tanfolyam?

A taxizás egy roppant összetett és komoly felkészültséget igénylő munka. Emiatt a taxi tanfolyam sikeres elvégzése alapvető feltétele ennek a munkakörnek. Erre a tanfolyamra akkor lehet jelentkezni, ha már van személygépkocsis személyszállító vizsgája.

A személyszállítás és a taxizás között az a különbség, hogy a személyszállítás valamilyen szolgáltatáshoz kötődik, például egy szálloda vendégét fuvarozzák. Így először az ehhez szükséges tudást kell megszerezni, és utána lehet taxi tanfolyamon részt venni.

Ezen a két oktatáson rengeteg fontos dolgot lehet megtanulni, amire mindenképp szükség van, hogy megfelelően tudja végezni a munkáját. Megtanítják például a vonatkozó hatósági előírásokat, a taxaméter kezelését, a megfelelő kommunikációt és még sok egyéb dolgot.

Egy jó taxis ugyanis nem csak vezetni tud, hanem udvarias is, alapos helyismerettel rendelkezik, jó emberismerő, így ha az utas úgy kívánja, akkor beszélget, ha nem, akkor csendben van. A taxi tanfolyam elvégzése után dolgozhat vállalkozóként, vagy taxis céghez is jelentkezhet.

Print Friendly, PDF & Email